100 let kopané

Poslední červencový den jsme v našem krásném areálu slavili 100 let kopané. K oslavám kulatého výročí jsme se rozhodli pozvat týmy 1. FC Slovácko.  Jako první nám přál bývalý trenér fotbalové reprezentace Karol Jarolím, se kterým jsem se spojili telefonicky. Na hřišti  se nejdříve v současně hraných utkáních objevily týmy mladší a starší přípravky. Mladší přípravka ve svém utkání vyhrála a u starší přípravky se z výhry radovali hosté ze Slovácka.   V předzápase  vrcholu oslav nastoupili mladší žáci obou týmů. I zde své kvality ukázal soupeř ze Slovácka  a porazil domácí Jiskru.  

Před zahájením hlavního zápasu nám popřála paní starostka. Soupeřem pro naše  muže byli bývalí hráči 1. FC SYNOT/Slovácko, které  vedl z lavičky Jan Trousil, který kvůli zranění nemohl nastoupit.  Všechny aktéry přivedly na hřiště naše nejmenší fotbalové  naděje, které  v poločase ukázaly , co se již naučily.

Pozvání přijali tito hráči: Veliče Šumulikoski, Vladimír Malár,  Pavel Němčický i se svým synem, Petr Drobisz, Miroslav Hlahůlek , Lubomír Blaha, Tomáš Polách, Michal Meduna, Jiří Kowalík, Libor Zapletal, Radim Krupník, Alexandr Homér, Václav Činčala a Petr Kaspřák.  Domácí na ligisty vlétli jako uragán a  po první půli vedli vysoko 5:0.  Trenér 1. FC SYNOT/Slovácko  musel o poločase svému týmu důrazně domluvit  a přeskupil posty  některým hráčů. To viditelně pomohlo a  nakonec se v základní hrací době zastavil  ukazatel skóre na stavu 6:6. Rozhodnout tedy musely penalty, ve kterém se štěstí přiklonilo  na stranu soupeřů.

Ale  po celý den nešlo o výsledky, ale o pobavení se a  setkání se se všemi co mají rádi kopanou. Přišlo spoustu bývalých fotbalistů, kteří zavzpomínali jak dříve hrávali a setkali se se svými kamarády a spoluhráči.

Byla zde připravena i tombola s dary od 1. FC Slovácko, místních firem a  v neposlední řadě od vinařů ze Strážnice a blízkého okolí. Celý výtěžek  z tohoto krásného dne jsme se po dohodě s bývalými hráči  rozhodli věnovat Základní škole v Hruškách, kterou zasáhlo červnové tornádo.  Částku 60.000,- Kč tak mohl odvést škole ve své obci Vladimír Malár, který se v rodných Hruškách po profesionální kariéře usadil.

Poděkování patří všem co se na přípravě tohoto krásného dne podíleli.

Zvláštní poděkování patří: Město Strážnice, Leros, Petr Hobža snack a.s., Elektra Ivo Lžičař, Zmrzlina u Skanzenu, Prefa Steel Veselí nad Moravou, Vinařství Klásek, Vinařství  Uřičář, Víno Botur,  Vinařství Tomáš Konečný, Vinařství Martinek, Vinařství Roseta Radějov, Žerotín a.s.,  Vinařství Dobčákovi, místní vinaři Michal Daněk, Jan Vajčner, Josef Koštuřík, Stanislav Berčík, Antonín Gajda ml. a Antonín Gajda st..

Fotky z akce naleznete zde:  Foto 100 let kopané

Video reportáž TV Slovácko zde:  Fotbalisté oslavili stovku