Mladší přípravka domácí turnaj vyhrála, starší skončila třetí

V sobotu proběhl ve Strážnici silně obsazený halový turnaj mladších a starších přípravek. V konkurenci silných týmů se naši kluci rozhodně neztratili a předváděli skvělé výkony. Mladší celý turnaj dokázali vyhrát a starší skončili třetí. Zapomenout nesmíme ani na mini přípravku, která o víkendu dokázala vyhrát halový turnaj Kordárna cup 2020 ve Velké nad Veličkou.

Minipřípravka:
Lipov – Jiskra Strážnice 2:3
Velká – Jiskra Strážnice 1:2
Jiskra Strážnice – Veselí 4:3

Finále:
Jiskra Strážnice – Velká 5:0




Hodnocení: V neděli 19.1.2020 jsme ve sportovní hale ve Velké nad Veličkou odehráli turnaj fotbalových minipřípravek. Turnaje se zúčastnili: TJ Kordárna Velká nad Veličkou, FC Veselí nad Moravou, Sokol Lipov a Jiskra Strážnice. Naši borci ze Strážnice nás trenéry potěšili na maximum. Při taktice v kabině jsme zjistili že nemáme kovaného brankáře a proto na dotaz kdo chce chytat se přihlásil Kaluža Felix a Pech Dominik. Felix to dostal od tatínka zakázané , což se nakonec ukázalo jako super tah a vše se ukázalo až na konci turnaje kdy Dominik Pech byl vyhlášen nejlepším brankářem turnaje a Felix Kaluža nejlepším střelcem 🙂. Za odvedený výkon bych chtěl ale poděkovat všem klukům, protože to odmakali na maximum a proto si ocenění zaslouží. Dík patří taky rodičům, kteří po celou dobu turnaje své kluky udržovali vyhecované a to se nakonec ukázalo jako nejlepší taktika.

Fotky z turnaje Kordárna cup 2020 najdete zde:

https://tjhornacko.rajce.idnes.cz/Kordarna_Cup_2020_-_minipripravka/

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je mladsi-300x169.jpg.

Mladší přípravka:
Jiskra Strážnice – Sudoměřice 6:0
Jiskra Strážnice – Břeclav 6:2
Jiskra Strážnice – Těšany 5:4
Jiskra Strážnice – Slovácko 0:2






Hodnocení: V sobotu jsme odehráli halový turnaj na domácí půdě. Soupeřem nám byli Sudoměřice, Těšany, Břeclav a Slovácko. Ve velmi kvalitním turnaji se ukázali i kvalitní výsledky, kdy při celkovém zúčtování se stalo to že 3 týmy měli stejný počet bodů, Strážnice, Břeclav a Slovácko, a proto musela zasednout komise trenérů aby rozklíčovala jak dál pokračovat. Naši kluci ze 4 zápasů 3 vyhráli a 1 prohráli ze Slováckem. Zápas ze Slováckem bych označil za nejlepší zápas turnaje. Nakonec došlo na mini tabulku s nejlepším skóre a to jsme měli my a tak jsme celý turnaj vyhráli. Pořadí: 1.Strážnice, 2.Slovácko, 3.Břeclav, 4.Těšany, 5.Sudoměřice. Za odvedený výkon bych klukům poděkoval,bojovali a nic nevypustili. Díky i rodičům za tmelení týmu.

Trenéři: Marek Kadubec, Marek Jurnikl

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je starsi-300x225.jpg.

Starší přípravka:
Jiskra Strážnice – Břeclav 1:0
Jiskra Strážnice – Těšany 1:4
Jiskra Strážnice – Uh. Brod 2:4
Jiskra Strážnice – Slovácko 3:2




Hodnocení: V sobotu jsme odehráli krásný a náročný turnaj starších přípravek, za účasti špičkových týmů Jihomoravského kraje. Turnaje se zúčastnili nejlepší týmy svých okresů a na úrovní soupeřů to bylo znát. Kluci poznali, že činnosti, které trénujeme, jako je první dotek, rychlost práce s míčem, přesnost přihrávky, orientace v prostoru a okamžitá volba správného řešení není v konkurenci silných týmů z jiných okresů ideální a musíme na nich neustále pracovat a zlepšovat je. Pokud chceme tyto silné týmy porážet je trénink 3x týdně minimum. V prvním utkání s MSK Břeclav jsme díky mírné převaze a obrovské bojovnosti zvítězili 1:0. Z kluků bylo cítit nadšení pro hru a chuť zvítězit ,za kterou si zaslouženě připsali do tabulky důležité 3 body. Ke druhému utkání jsme nastoupili proti jednomu z nejlepších týmu okresu Brno venkov Sokolu Těšany. Soupeř měl fyzicky i fotbalově vyspělé hráče a prvních deset minut jsme se mu herně vyrovnat nedokázali, což znamenalo stav 0:2. V druhé desetiminutovce jsme ztratili ostych dostali se obrovskou bojovností ke snížení na 2:1 a škoda neproměněných šancí. Bohužel nám 5 minut před koncem znovu odskočil po chybě v rozehrávce a těsně před koncem zápasu pečetil z protiútoku vítězství 4:1. Třetí zápas s Uherským Brodem (pozdějším vítězem turnaje) jsme opět začali zakřiknutě a rychle jsme prohrávali 3:0, kdo ale očekával další přísun branek do naší sítě ten se spletl. Kluci nesložili zbraně bojovali na samé hranici svých možností a dokázali snížit na 3:2 a chybělo málo k tomu aby se nám podařilo vyrovnat. Těsně před koncem zápasu jsme opět z protiútoku dostali gól na 4:2. Kluci odcházeli ze zápasu bez bodu, ale s vztyčenou hlavou. Po povzbuzení v kabině , které si kluci i přes dvě porážky zasloužili nás čekal tým Slovácka (ročník 2011) a boj o konečné třetí místo, které jsme měli jisté pokud by jsme zápas neprohráli. Do zápasu jsme vstoupili výborně a rychle jsme se dostali do vedení. Bohužel jsme právě po chybách při práci z míčem umožnili zápas otočit a stav 2:1 hrozil posledním místem v turnaji. Kluci ale při každé příležitosti potvrzují, že umí v důležitých chvílích zabrat a vybojovat úžasné výsledky. Z rohu jsme vyrovnali na 2:2 a chvilku před koncem jsme z protiútoku strhli vítězství na naši stranu. Odměnou pro kluky byl pohár a medaile za třetí místo, kterou si za maximální snahu zasloužili. Myslíme si, že bojovnější tým na turnaji určitě nebyl. Klukům musíme poděkovat a pogratulovat, protože reprezentace Strážnického fotbalu v konkurenci těch nejlepších okresních týmů JM kraje se jim opravdu povedla a tomu odpovídala i radost kluků při závěrečném pokřiku v kabině.

Trenéři: Roman Nádeníček, Radim Sedlák