Soustředění Kopánky 2020 – den první

Krásný pozdrav z tradičního fotbalového soustředění,

Po cestě autobusem jsme přijeli do jámy lvové, která měla tu čest , že se tu letos budeme soustředit. Děti se ubytovali v nově zrekonstruovaných prostorech (uvidíme, zda to bude platit ještě i po našem odjezdu). Celý hotel máme pro sebe. Balkony jsme uzamkly, abychom se pokud možno vrátili ve stejném počtu, příp. s minimálními ztrátami. Před obědem jsme vyzkoušeli zdejší hřiště a pak už nás čekal oběd. Řízek s bramborem a zeleninový salát. Bez výhrad. Děkujeme za buchty, ovoce a zeleninu, spravedlivě rozdělíme.

Po obědě se děti rozdělili podle kategorií a prostřídala se procházka, hřiště, fotbálek. Dnes jsme ještě vůbec nestihli bazén,pinec , minigolf ani trampolínu. Ale to ještě určitě stihneme.

Svačina chleba se sýrovou pomazánkou, nejmladší snědli nejvíc. K tomu jsme jim nakrájeli okurky (cca 2 kg) a všecko fuč.

Večeře rizoto se sýrem, opět bez výhrad.

Jednomu expertovi by na oběd i na večeři stačila asi i jen sůl. To jsme poznali na obědě, od večeře byl zákaz. Po večeři bylo dětem dovoleno si něco koupit. 30 x brambůrky.

Tak jako každý rok děti dostaly trička a letos navíc i kšiltovky v limetkové barvě. A letos to není jen sportovní soustředění, ale posunuli jsme se směrem k výtvarnému umění (děti si mohly ozdobit trika podle svého „umění“).

Druhá večeře, ovoce a buchty všech chutí.

Trenéři po náročném prvním dnu si jdou dát zasloužený džbánek čisté průzračné vody.

Děcka chtějí hrát nějako jinou hru, třeba fotba!!!!!

Osprchovat, vzít plyšáka (maskot Jiskra nocuje v nejvíce uklizeném pokoji -tak nemám uklizeno ani doma). Trenéři rozhodují o programu dalšího dne, nováčci jsou poučeni o totálním embargu na poskytování informací z konání akce –pod podmínkou podmínečného vyloučení v případě porušení. Je určen pouze jeden oficiální a seriózní zdroj informací.

Jedno malé stýskání po mamince, ale jinak všechny děti okoupány, zuby vyčištěny ( u trenérů bez kontroly) děti uspány , trenéři padly vyčerpáním a to mají před sebou celou noc řezání (fakt klobouk dolů, kdy vůbec odpočívají !!!!)

Zase zítra (nebo dnes?)