Starší dorost veze 3 body z Kyjova

FC Kyjov 1919 – SKM starší dorost 1 : 2 (1:1), branky: Tichý, Štec

Další těžké mistrovské utkání čekalo v sobotu před obědem na mladičký výběr trenéra Pazdery. Na hlavním hřišti v Kyjově se utkali v „Derby“ s kyjovským výběrem U19. A dle slov trenéra to byl z naší strany opět velmi bojovný a pracovitý výkon proti fotbalově vyspělejšímu a hlavně díky věku zkušenějšímu soupeři.

Vše důležité se v prvním poločase odehrálo v posledních 5ti minutách. Ve 40 minutě jsme díky gólu Tichého zůročili náš výkon a už to vypadalo, že půjdeme do kabin s těsným vedením 1:0.

43. minuta byla ale proti… Po našem rohu jsme nepodchytili rychlý brejk soupeře a první dějství tak skončilo smírným výsledkem 1:1.

Druhý poločas se odvíjel v podobném duchu až do cca 75.minuty, kdy dostal za obranu míč Štec a potrestal špatné vyběhnutí gólmana domácích.

Obrovský tlak Kyjova vyvrcholil infarktovým momentem v nastavení, kdy Tomáš Orlický vyhlavičkoval střelu na brankové čáře a zachránil tak svému týmu plný počet bodů. V 93.minutě dostal ještě možnost po faulu na svoji osobu navýšit gólový příděl z penalty Radim Štec, ale jak se říká, není každý den posvícení a výsledek se už neměnil.

„Jsem opět velmi spokojen s přístupem kluků a hlavně se ziskem plného počtu bodů v takto těžkém utkámí. Nyní jsme ve fázi, kdy potřebujeme získat určitý počet bodů ať máme klid a to i na úkor pohledného fotbalu. Krásu budeme pilovat později 😉“ zhodnotil dnešní výkon s trochou nadsázky a úsměvem trenér Pazdera.

..MV..