Vstup do sezóny A-týmu nevyšel

Tak nám začala nová sezona

A mužstvo doznalo výrazných změn, kdy po ukončení jarní části sezony skončili Miroslav Soukup (návrat do Bzence) a z pracovních a studijních povinností přerušil fotbalovou „kariéru“ Tomáš Rybár, oběma děkujeme za odvedené služby pro náš klub a ať se jim daří nejen po fotbalové stránce, ale i v osobním životě.

Nově příchozími jsou Jakub Jamný (Rakousko), Jakub Nedorostek (FK Ratíškovice), David Martin, Matěj Absolon ( FC Veselí).. Věřím, že se všem bude u nás líbit a posuneme mužský fotbal ve Strážnici o něco dále.

Krátká letní příprava A mužstva, neprobíhala ideálně, kdy zejména ze začátku, se to skládalo horko těžko, vlivem dovolených, zraněním , brigádám ..atd.. (ale toto řeší téměř všechny kluby). Bylo naplánováno několik PÚ, první zápas proti SK Slatina – neodehráno, druhý proti Velké nad Veličkou, sehráno místo tréninku, prohra 4:7, třetí FC Polešovice, výhra 6:3, poslední utkání proti FC Veselí, zhatilo počasí. Po této přípravě je jasné, že mužstvo se bude sehrávat a ladit až v mistrovských utkáních.

V sobotu 12.8.2023, jsme zajeli k prvnímu MÚ do Velkých Němčic

sestava:

Kubík, Chlud, Zajíček, Nedorostek, Jamný, Paška, Vávra, Stanislav, Marčík, Lípa, David, Absolon, Ngo, Kolštrom…

chyběli: Biskupič, Peška, Otevřel, Rusňák… všichni zranění, Harašta dovolená, Hoang, Mašina brigáda.

Do Velkých Němčic (pro nás neoblíbený soupeř), jsme jeli v hodně okleštěné sestavě. Začátek zápasu nám vyšel výborně, kdy do 10 minuty máme dvě gólové šance, bohužel bez efektu. Od 20. min se hra opticky srovnala a hodně přitvrdila, domácí hrají jednodužší, ale účelný fotbal s vysokou agresivitou, což nám moc nesedí. Zbytek zápasu se odehrával v duchu neustálého přerušování, po oboustranných faulech, padla spousta ŹK a na straně domácích i jedna ČK.

Ve 23.minutě jako první skóruje Lípa (po brejku od půlicí čáry) 1:0, v 31 minutě domácí vyrovnávají (nedostoupení hráče před PÚ) 1:1, v 35. minutě skóruje Lípa (po napadání a chybě gólmana) 2:1, v 37. min. opět srovnáno (nezachycený brejk do otevřené obrany) 2:2, v 43. min. skóruje Paška (ukázková brejková akce) 3:2, 79. minuta opět srovnáno (chyba obrany a gólmana) 3:3, 85. minuta prohráváme (chyba gólmana) 3:4.

Po první zápase u nás zavládlo zklamání, myslím že minimálně bod jsme si měli z Velkých Němčic odvézt, bohužel jsme udělali víc chyb než soupeř, proto jedeme z prázdnou.

Teď se musíme připravit na domácí zápas proti Miloticím, snad se již i nějaký marod zapojí.

-JM-