Expedice Kopánky 2021 – první díl

Drazí přátelé, kamarádi, příznivci fotbalu a fanoušci kvalitní literatury. Je tu první díl deníku z expedice Kopánky 2021. V prvních dnech se tu údajně trénovalo, procházelo, všude smích – prostě tu byl tu řád a klid . To se včerejším večerem změnilo. Zatímco první dny svítilo sluníčko, koupalo se s mým příchodem nejen nebe pláče.

Tak teď k prvním zážitkům. Děti jako vždy dostali krásné trička, v kterých doufáme budou chodit na tréninky. První den vystihuje slovo HOVNO. Děti si šli odpočinout do dětské herny plných míčků. Házejí je po sobě, válejí se v nich a ……….jeden míček nebyl míček. Teda byl to míček hnědé barvy, ale nedržel tvar. A taky hezky „voněl“ . Takže některé nové trička již byli pokřtěny. Děti Vám to chtěli vzít domů , aby jste jim pak věřili, ale nakonec jsme jich přesvědčili, že vám bude asi stačit, když vám to jen povypráví. Všechno nám tu vyprali, exkrement, který nebyl náš, odstranili a čekáme co najdeme zase příště.

Každý den probíhá kontrola pokojů a nejhezčí pokoj (v tu chvíli) má právo strávit noc s maskotem Jiskry. Plyšovým zvířátkem a tím nemyslím šéftrenéra Marka. I když rozměry a hebkost kůže je srovnatelná.

Pro letošní rok byl šéftrenér povýšen do funkce „svačináře“ . Jeho náplní je připravit dětem svačiny a přesvědčit se, že každý kousek je poživatelný. Velký důraz samozřejmě klade na dezinfekci. Minimálně před a po každém jídle a i často mezi tím. Proticovidová opatření dodržuje nad rámec všech doporučení.

Už nám začíná svítit sluníčko, vysušíme hřiště a jdeme na turnájek. Myslela jsem , že pošleme děti, ale když si my dospěláci dáme soutěž ve válení sudů , je to za chvilku.

Pokračování příště…..