Soustředění Kopánky 2020 – den třetí

Třetí den fotbalového soustředění

Další den je skoro u konce a vy už se začínáte těšit na ty své tiché, klidné, hodňoučké kuřátka. Už aby jste je měli doma. Za dva dny se dočkáte.

Dnes už se poněkud více pokojů muselo budit kolem půl osmé. Zítra očekáváme ještě více pokojů.

Ráno se ještě se mnou všichni bavili, později už tomu tak nebylo. Jediné štěstí, že trenérovi Jurniklovi zrovna dnes na Nokii 3310 nešel Messenger a stále žije v blahé nevědomosti.

Po snídani ročník 2009 odjížděl k přátelskému utkání na hřiště do Horního Němčí, kde se utkal s Uherským Brodem. Přípravky využili čas k trénování. Dnes se i dostali do herny pod hotelem, kde je stolní tenis , dětská hernička s míčkama. Po obědě následoval polední klid, kde trenéři názorně ukazovali jak to má probíhat. Já si bohužel musím již do konce pobytu dávat veeeeelký pozor. Doteď jsem se nezamykala, ode dneška všechny věci s sebou a oči i vzadu. Nevím jestli do neděle vydržím.

Odpoledne zase fotbálek, koupání, večeře. Po večeři již obvyklá dražba zapomenutých věci. Dnes samé elity. Velmi úspěšný byl pokoj 4 D (Dáda, Dave, Davča a Dali) kde se to některým tak líbí, že jdou i 2x.Takže kliky, dřepy a zvlášť oblíbené je zpívaní a dnes jsme přidali i tanec.

Dnes jsme udělali i táborák, jako druhou večeři , takže o zábavu bylo postaráno. A jelikož chceme rozvíjet děti i po umělecké stránce, autorské duo Jonáš a Jirka složilo hymnu TJ Jiskry Strážnice. Během dne ji naučili i své kamarády a večer předvedli skladbu v plné parádě.

Jelikož toho mají za celý den málo, večer se běhá, běhá a běhá. Dnes si ti nejmenší vymysleli skvělou zábavu. Jelikož je vedle nás bývala sjezdovka tak hra spočívala v tom, že jeden nahoře kopne balón dolů a další ho chytá. Někdo chytne nahoře, někdo uprostřed a někdo až dole. Pak výběh nahoru a znovu a znovu a znovu. A pak dotaz „trenére půjdem ještě hrát fotbal“. Fotbal už nemohli, tak si alespoň domluvili s trenérem Lukáškem hoňku. Zkoušeli i jiné své trenéry, ale bez úspěchu.

Každý den je jim dovoleno si něco koupit. Do bufetu stačí jen brambůrky a plechovky jakéhokoliv pití.

Večer koupání, kontrola klíšťat, pár se zase našlo a další mega událost celého pobytu. Dnes se hrála liga mistrů, tak jsme jim na data projektoru pustili fotbal. Bylo to dobrovolné,mohli být na pokojích a hrát se, ale v mžiku byla plná jídelna dětí a všechny zajímal fotbal (hlavně, že byla televize). Fotbal začínal v devět, první polčas všichni, pak se to začalo pomalu vytrácet a chodit spát.

Zítra čeká děti celodenní turnaj ve fotbalu smíšených družstev.

Na závěr musím pochválit naše nováčky trenéry, jak k tomu přistupují. Životospráva, zápal, výdrž, postava a mnoho a mnoho dalšího. Radim, Marťa celý den s dětmi, ani minuta odpočinku . Musím je přemlouvat , aby už šli i někdy spát. Klobouk dolů pánové (musím, aby se tu se mnou alespoň někdo bavil).

Dobrou noc.