Soustředění přípravek a žáků – den druhý

Lučina  2. den

Druhý den začal ztraceným klíčem od pokoje. Půlhodinové hledání po všech možných koutech bylo bezúspěšné. Takže ačkoliv je zakázáno přelézání pokojů, trenér SH tento zákaz porušil. Za tento přečin byl po zásluze (téhož dne) potrestán.  Při ranní zdravotní procházce jiného trenéra byl klíč nalezen na hřišti v brance.  Takže všichni jsme se dorůžova vyspali a proběhla snídaně formou švédských stolů. Fotky přidáme posléze , aby jste dětem nezáviděli. Přes všechny možné laskominy, vánočky, buchty, marmelády, sázené vajíčka, šunky, sýry apod. u více než poloviny zvítězily kuličky s mlékem.  Snídaně je určena pro všechny ubytované z hotelu . Po neustálém doplňování kuliček nám byl přinesen raději kýbl kuliček zvlášť. 

Před snídaní  bylo  ještě provedeno tradiční bodování pokojů s výsledkem u všech pokojů: neuspokojivý (pokoj zdravotnice – výborný).

Dopoledne jsme se rozdělili na kategorie, abychom se vystřídali na trampolíně, na hřišti a v lese. Žáci měli určenu první hodinu v lese. Trenéři se rozhodli pro výběh do okolních lesů a vrátili se za 2 hodiny.  Úsměv na tváři jsme při návratu hledali marně. Asi ho zapoměli v lese.  Svačinka byla ve formě ovoce. 2 hodiny krájení a za 2  minuty bylo vše fuč.

Oběd: vývar a kuřecí plátek s těstovinami bez problémů. Někteří ti nejmenší  si několikrát přidali. Byla vyhlášena  celotýdenní soutěž o to kdo se nejlíp schová v lese. Výsledky budou vyhlášeny v neděli.  Počítáme s drobnými ztrátami. 

Odpolední svačina: meloun, ovoce, rohlíky se šunkovou pěnou, tatranka .  Letošní soustředění jsme doplnili o šikovné kluky ze Sudoměřic. Po  celodenním pozorování můžeme konstatovat, že lépe šatit než živit. Trenéři se o své porce ani nepokouší. 

Následovalo zase koupání – lučina nebo bazén.  Na odpoledne jsme měli domluveny přátelské fotbálky s týmy: Real Madrid, FC Barcelona,  Tottenham a Liverpool. Samozřejmě zvítězilo po boji družstvo TJ Jiskra Strážnice.

dav

Na večer měli volno a kupodivu zase hráli fotbal. Večeře bramborová kaše a sekaná (všechny talířky vylízány). Po večeři zase fotbal. Chystáme obvyklé  pohoštění na večer, opět dvě hodiny chystání a minuta vše pryč. Dnešní večerní usínání (u dětí) úplně bez problému. Žádné maminky nebyly potřeba, vše zastoupila naše zdravotnice.   Trenéři usínání bez problémů , vstávání no comment.