Soustředění přípravek a žáků – 1.den

Lučina 1. den

Dnes jsme zahájili tradiční fotbalové soustředění. Tentokrát jsme zavítali na hotel Letka v Radějově.  Přijeli všichni v dobré náladě a v očekávání co je bude čekat.  Tentokrát se sešlo 37 dětí.

Po rozdělení do pokojů  jsme okusili zdejší kuchyni. K obědu se podávala rajská polévka a  segedínský guláš.  A všichni všechno zbaštili. Až na našeho trenéra , který rajskou odmítl. Rozdali jsme krásná trička , abychom se poznali .  Po obědě jsme se vydali na procházku na Lučinu a proběhlo první koupání. K úžasu všech jsme se vrátili v plném počtu.  Obávám se, že některým se již podařilo první den utratil celé kapesné. 

Pak následovala svačinka  chleba, rohlíky a vajíčková pomazánka, ovoce.   Pak již následovalo  hřiště, trénink, fotbálek a zábava (bazén, trampolína). Povinná sprcha  a po večeři  (kuře a rýže) byla volná zábava ve společenské místnosti, všichni spolu. Pro některé byl sice problém se zabavit bez telefonu a tabletu,  ale  zvládli to. Tak jsme je vrátili do našich dětských let, kdy  nic z toho nebylo a bavili jsme se.  Samozřejmě jsme pro ně nachystali nějaké sladké kuličky, perníčky, ovoce, zeleninu  a nestačíme jim to chystat. Vše nám mizí pod rukama i to zdravé jídlo.   Mohli se i dívat na stěně na dokument o Naganu.

Pak následovala nejtěžší fáze celého dne, odchod ke spánku. Což se ukázalo jako zcela vyčerpávající činnost. Samozřejmě několik dětí  mělo náhlou indispozici, když jsme několik takových dětí konečně uspali, nastala bouřka. A to nastal problém u těch nejstarších …. Ale  teď už všichni spí…. a my dospělí již organizujeme zítřejší den.  Ještě nám to chvilku potrvá něž něco vymyslíme. 

Pokračování zítra….