Přípravky začali halovou sezónu úspěšně

O uplynulém víkendu odehráli své první halové turnaje v zimní sezóně přípravkové kategorie v Těšanech. V konkurenci týmů z okolí Brna se rozhodně neztratili a předváděli po celý víkend skvělé výkony.

Minipřípravka:
TJ Jiskra Strážnice – Ořechov 6:9
TJ Jiskra Strážnice – Těšany A 11:2
TJ Jiskra Strážnice – Slavoj Velké Pavlovice 12:1
TJ Jiskra Strážnice – Hrušovany 8:6
TJ Jiskra Strážnice – Těšany B 13:6


Hodnocení: V neděli odpoledne se představili v Těšanech naši nejmenší. Bylo na nich vidět, že se těší a jsou zdravě vyhecovaní. Do zápasů se vrhali dravě a rvali se o každý centimetr hřiště a vedli si výtečně. Hrálo se systémem 3+0, 17 minut jeden zápas. 5 zápasů z toho 4 výhry a jedna prohra mluví za vše. Tímto bych jim chtěl poděkovat za převedený výkon a rodičům za podporu dětí a hlavně že je neodradila dálka a ani počasí.

Mladší přípravka:
TJ Jiskra Strážnice – Těšany 6:2
TJ Jiskra Strážnice – Lelekovice 2:3
TJ Jiskra Strážnice – Lišeň 4:3
TJ Jiskra Strážnice – Křepice 5:3
TJ Jiskra Strážnice – Slavoj Velké Pavlovice 4:0


Hodnocení: Za mrazivého nedělního rána jsme se vydali na první zimní šňůru halových turnajů do Těšan, kde jsme poznali nové soupeře s kterýma se normálně nepotkáme. Jako první nastoupila mladší přípravka. I přes počáteční snad nervozitu jsme se zápas od zápasu zlepšovali, ale i přes to všechno jsme soupeři darovali některé branky jak na zlatém podnosu. Buď jsme jim přihráli přímo na nohu před brankou a nebo jsme jim ještě balon zastavili aby se tím nemuseli zdržovat. Nakonec jsme, ale bojovali a z 5ti zápasů jsme 4 vyhráli a jenom jeden prohráli a celkově jsme obsadili skvělé 2 místo.

Trenéři: Marek Kadubec, Marek Jurnikl

Starší přípravka:
TJ Jiskra Strážnice – Otnice 5:2
TJ Jiskra Strážnice – Bořetice 3:2
TJ Jiskra Strážnice – Těšany 0:5
TJ Jiskra Strážnice – Viničné Šumice 1:1
TJ Jiskra Strážnice – Chrlice 2:2


Hodnocení: V sobotu jsme se v Těšanech zúčastnili prvního halového turnaje, kde se převážně kluci ročníku 2010 mohli setkat s vyrovnanými soupeři a bojovat o pohár a medaile. Do turnaje jsme vstupovali s velkým očekáváním, protože kluci museli spoléhat sami na sebe, bez podpory většiny starších kamarádů. V prvním zápase jsme narazili na tým Otnic a po pěti minutách jsme po chybě v rozehrávce a další lehčí střele prohrávali o dvě branky. Kluci, ale ukázali velkou sílu a zápas po pěkných akcích otočili na konečných 5:2, vstup do turnaje se podařil. Další zápas nás čekal po krátké přestávce s týmem Bořetic. Kluci chtěli aby jsme si užili dramatické chvilky a i když jsme se brzo ujali vedení 1:0 netrvalo to dlouho a nechali jsme soupeře otočit dvěma slepenými góly na 1:2. Naštěstí díky bojovné hře a krásnému sólu Davida Jamného v poslední minutě jsme zvítězili 3:2. Třetí zápas s domácím týmem Těšan, se nám bohužel výsledkové nevydařil a i přes to, že výsledek neodpovídá průběhu zápasu, museli jsme přijmout porážku 5:0. Zápas se zlomil až v cca 10 minutě, kdy Těšany zvýšili na 2:0. Nejslabší výkon kluci předvedli ve čtvrtém zápase s posledním týmem turnaje z Viničné Šumice. Po smolném gólu, kdy se míč odrazil od zad přímo k útočníkovi Šumic, který střílel do prázdné branky jsme podobně šťastně vyrovnali a zajistili si 3tí místo v turnaji. Třešničkou na dortu byl poslední zápas s vítězem turnaje z Chrlic. Po menší úpravě sestavy, kdy jsme nechali hrát jednu obranou dvojici a střídali 3 dvojice útočné jsme začali výborně a vedli v začátku zápasu 2:0. Silný soupeř se, ale nevzdával a bojoval o vyrovnání, které se mu nakonec podařilo. V zápase jsme, ale byly podle nás jasně lepší a jen škoda mnoha neproměněných šancí, které nám mohli zajistit zasloužené vítězství. Klukům ke třetímu místu gratulujeme a je vidět, že i ročník 2010 může dosahovat krásných výsledků. Věříme, že úspěch na turnaji namotivuje kluky k tomu dál poctivě trénovat a zlepšovat se

Trenéři: Roman Nádeníček, Radim Sedlák