Memoriál F. Tománka 2019

Ve středu 8. května jsme uspořádali další ročník Memoriálu F. Tománka – turnaj mladší a starší přípravky věnovaný skvělému trenérovi Františku Tománkovi in memoriam, který vychoval celou řadu strážnických sportovců.

Celkem k nám přijelo 18 mužstev, hrálo se na perfektně připravené trávě, na čtyřech hřištích se odehrálo 72 zápasů ve kterých se prostřídalo bezmála 200 dětí. K vidění byla spousta parádních zápasu a individuálních výkonů. Pro všechny (jak hráče, tak i trenéry, fanoušky) bylo přichystané skvělé zázemí, bufetem počínaje, dobrou organizací, bohatou tombolou a samozřejmě krásným počasím konče.

Reportáž TV Slovácko z turnaje: 
http://www.televizetvs.cz/tvs-straznice-memorial-frantiska-tomanka

Mladší přípravka:

Přehledné statistiky najdete zde:  mladší připravka

Hodnocení:
Ve středu jsme odehráli turnaj na domácí půdě. Přes slabší začátek se kluci rozehráli a vyhecovali se k naprosto úžasnému výkonu za co bychom jim chtěli poděkovat, 3 prohry a 5 výher, ale stačilo jen na 5.místo. Jedna výhra nás dělila od stříbra, ale takový je sport. Snad forma vydrží a budeme soupeře trápit dál….

Trenéři: Jurnikl Marek, Kadubec Marek

Starší přípravka:

Přehledné statistiky najdete zde: starší přípravka

Hodnocení:
….Co se týká sportovních výsledků musím říct, že naši kluci jsou pro nás absolutní vítězové a radost, kterou jsme z nich ve středu měli, je ta nejlepší odměna, za desítky tréninků, které máme společně za sebou. Pokud by se vyhlašoval nejbojovnější tým turnaje vyhráli by kluci na plné čáře a nebýt trochu smůly v proměňování šancí myslím, že mohlo být i třetí místo.

Výsledky:

Strážnice – Ratíškovice 0:4, soupeř potřestal každou naši i malou chybičku proměnil všechny šance, takže z mého pohledu skoro vyrovnaný zápas skončil nespravedlivým výsledkem.

Strážnice – KEN Veselí 1:1, obrovská škoda, neproměnili jsme několik vyložených šancí a stálo nás to vítěztví, které by s´jsme si určitě zasloužili

Strážnice – Hroznová Lhota 2:0, výborný zápas, myslím že jsme mírného favorita zaskočili bojovností, kluci dodržovali rozestavení a tím nepouštěli soupeře do šancí a sami se do šancí dostávali. myslím že to byl nejpovedenější zápas.

Strážnice – Petrov 2:0, Myslím, že to byl naopak zápas nejméně povedený, možná ho ovlivnila i úprava sestavy a menší podcenění soupeře. štestí se na konec obrátilo na naši stranu a důležitou výhru jsme udrželi.

Strážnice – Veselí nad Moravou 0:3, vyrovnaný zápas rozhodla neproměněná šance a za stavu 0:1 a následné zvýšení soupeře na 2:0 po obrovské chybě. Další chyba a její potrestání soupeřem znamenala konečný výsledek.Herně byl zápas vyrovnaný, bohužel kvalitní soupeři doukážou chyby v rozehrávce potrestat a je jedna z věcí, kterou musíme neustále trénovat.

Strážnice – Blatnice 2:3, herně povedený zápas, ve kterém jsme dvakrát dotahovali vedení soupeře a poté jsme vrhli všechny síly do útoku a udělali jsme všechno pro to aby jsme získali 3 body. Bohužel jsme několik slibných šancí neproměnili a soupeř z pěkně provedeného brejku rozhodl. I když jsme nakonec prohráli byl to krásný zápas a kluci ukázali jak moc chcou bojovat o vítěztví.

Strážnice- Morava 2:2, jako jediní jsme neprohráli s vítězem turnaje, znovu jsme museli dvakrát dotahovat a muisím říct, že nadšení z vyrovnání bylo obrovské a kluci si zaslouženě užili emoce, kreré sport dělají sportem. Soupeř byl určitě fotbalovější, ale naše nadšení mu nedovolilo vyhrát. Vrhání se do střel a dotlačení balonu do branky za každou cenu, při našem druhém gólu jsou okamžiky, na které budeme vzpomínat.

Strážnice – Vnorovy 2:1, další ubojovaný výsledek který rozhodl o obrovském úspěchu a konečném 4tém místě. Kluci museli zase ukázat sílu poprat se o výsledek a vítěztví si prostě zasloužili.

Celkově jsme trochu přizpůsobili nasazování kluků do zápasů a nehráli všichni stejný čas i počet zápasů, ale je vidět, že z kluků se stává perfektní tým a kdo zrovna nehrál, tak fandil ostatním. Moc důležitý bylo, že s námi šel hrát Martin Možnar, který je pro kluky ten správný leader a sebevědomí kluků, jde díky němu nahoru. V příštím roce toto očekáváme od Davida Nedorostka a Matěje Valachoviče, všichni zahráli na hranici svých možností a tím získali umístění, které asi nikdo nečekal.Doufáme, že turnaj bude tím správným povzbuzením do dalších tréninků, potřebujeme zase účast všech zdravých kluků, tak aby jsme se mohli společně zlepšovat.

Trenéři: Nádeníček Roman, Sedlák Radim